Bertil N. Nissen

  Vem är jag Bertil. N. Nissen?

  Bertil N. NissenEn man i sina bästa år brukar man säga. Jag har gift mig till efternamnet Nissen som är min fru´s efternamn. Nilsson, det är det som N., står för.

  Jag älskar problem eftersom problem kan leda till utveckling, om man kan utnyttja problemen på ett positivt sätt, istället för att låta sig nedslås av dem. Det ligger naturligt för mig (jag är expert) på att se utanför ramarna och testa helt nya tankegångar. Eftersom jag är positiv till min läggning så ser jag alltid bara möjligheter.

  Jag har en ganska lång arbetslivserfarenhet bakom mig och det som slog mig efter ett tag då jag jobbat på olika företag, var att vart jag än hamnade, så var det naturligt för mig att sätta igång en organisations- och relationsutvecklings process. Det var och är just detta som jag brinner för. Det är en helt fantastisk känsla att få människor på ett företag eller organisation att utvecklas, bli effektivare och framför allt att förändra en dålig atmosfär på en arbetsplats till en BRA atmosfär. När jag jobbar med anställda, fokuserar jag också på att hitta det som var och en brinner för, för det är då jobbet utförs på bästa sätt.
  Jag beskriver mer kring detta under rubriken Exempel.

  Jag har också arbetat i egen verksamhet med som mest 20 anställda, där vi producerade förpackningsmaskiner som marknadsfördes i Sverige, Danmark och Finland under en period av 6 år.
  Mina erfarenheter som anställd har varit:     

  • Inköpsansvarig för flygplans-reservdelar “world wide” inom Transair Sweden AB- tidigare Sveriges största charterbolag.
  • Inköpschef på AB Ferrosan - läkemedelsföretag.
  • Inköpschef på Pappersgruppen AB, en av Sveriges största grossistverksamheter med lager och kontor i 5 städer, inom tryckpapper och emballage i Sverige. Där medverkade jag i uppköp av branschkollegor samt integrering av dessa.
  • Marknadsansvarig för försäljning av förpackningsmaskiner i Sverige, Danmark och Finland.
  • Marknadsföring av sophanteringssystem i USA och England.
  • Konsult-uppdrag i projekt där jag startat upp produktion för uppfinnare och varit med från uppfinnarens bord till produktion och marknadsföring av produkterna.
  • Jag har också arbetat som fritidspolitiker och deltagit Kommunstyrelse, Utbildningsnämnd och Kultur & Fritidsnämnd.

  Sedan 1992 arbetar jag med organisations- & affärs- & relationsutveckling i Intersyd Scandinavia AB.